Hirdetés

Modern kori Robin Hood hadművelet?



|

Az Anonymous és a Team Posion kooperációjának középpontjában immár a bankok állnak.

Hirdetés

A két hírhedt hacker csoport az Anonymous és a Team Posion egyesíti erejét, hogy fellépjen a bankok ellen. Az eltulajdonított pénzt jótékonysági és tiltakozási célokra fordítanák. Állításuk szerint a 99% pénzét visszakövetelik, de hogy mi lesz ezzel az összeggel az majd kiderül.

 

 

 

 

Úgy tűnik a terv egyszerűen annyi, hogy az ellopott hitelkártya és banki adatok alapján kisebb nagyobb összegeket emelnének le az érintett bankok elektronikus számláiról, hogy az összegyűjtött összeggel később többek között a jótékonysági szervezeteket és az aktivista mozgalmakat támogassák.

 

„Az Operation Robin Hood visszanyeri azok számára a pénzt, akiket rászedett a rendszer, de legfőképp azokért indul, akiket megkárosítottak a bankok. Az Operation Robin Hood hitelkártya adatokat fog használni és visszajuttatja a 99 százalék pénzét és ezen felül világszerte jótékonysági és tüntetési célra is juttat majd. "

 

 

A projekt alatt PoisAnon néven egységessé kovácsolódott két szervezet arra a tényre alapozza műveletét, hogy az érintettek számláiról elemelt pénzeket a bankok kárpótolják. Ez valószínűleg kis előfordulási arány mellett még igaz is lehet, de mi történik akkor, ha tömeges incidensekre derül fény, vagy ha a bankok vezetői komolyan veszik a fenyegetést. Ekkor már várhatóan a lopott tételek refundálása nem fog megtörténni.

 

Így a hacker csoport olyan kellemes nagyságú tőkére tenne szert, melyet ugye még midig szétoszthatnak, de ennek minimum több ezer ember issza meg a kárát. Sőt, az így sem olcsó banki szolgáltatások ára is növekedhet a későbbiekben, mondván pénzeink biztonsága mindennél fontosabb. A csicsás épületek mellé tehát további összegeket invesztálhatnak majd a pénzintézetek a kiberbűnözés elleni harcba.

 

 

 


Korábban már mindkét hacker csoport sikeresen átjutott némely bank biztonsági rendszerén és ennek fényében megvannak róla győződve, hogy most se lesz ez másként; semmi nem állíthatja meg őket. Az Internetes Robin Hood-kodás gondolata akár még nemes szándékra is vallhatna, de lássuk be, hogy az átlagember ebből vajmi kevés pozitívumot tapasztalhatna. Az a pénz is érkezett valahonnan, melyet a PoisAnon kiszemelt és a körforgás alapján biztosan kijelenthető, hogy hosszútávon nem a bankok kerülnek nehezebb helyzetbe. Továbbá azt is érdekes lenne tudni, hogy a fent említett 99 százalék milyen rétegeket is takar pontosan.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.