Hirdetés

Módosították az iraki mobiltender határidejét



|

Hirdetés

A Koalíciós Átmeneti Hatóság webhelyén közzétett rövid tájékoztatást Darrell Trent jegyezte, aki a hatóság közlekedési és távközlési tanácsadója. A koalíció nevének elhallgatását kérő tisztségviselője elmondta, hogy a határidő módosítását a tenderen induló cégek kérték, és a hatóság örömmel fogadta a kezdeményezést. A koalíciós hatóság a múlt hónapban kérte fel a cégeket, augusztus 12-ig juttassák el ajánlataikat a licencekre, amelyek három iraki terület mobiltelefon szolgáltatását biztosítják. Az engedélyek csupán két évre szólnak, mert nem kívánják megkötni a jövőbeni iraki kormány kezét. Több száz cég képviseltette magát a licitálók ammani konferenciáján csütörtökön, ahol további részleteket tudhattak meg a tender feltételeiről.

A közel-keleti cégeket lényegében kizárták a tenderből, mert az ideiglenes hatóság kikötötte, hogy engedélyt nem kaphat állami tulajdonú cég, bár magáncég vezette konzorcium tagjaként részt vehetnek ők is a munkában. Az amerikai hatóságok abban bíznak, hogy az augusztus 21-ig beérkező ajánlatokból szeptember elejéig ki tudják választani azokat, akikkel szerződni tudnak. Irakban már 320 átjátszó torony áll, zömüket egy kínai közös vállalat építette, viszont az országban nem működött mobilhálózat a Szaddam Husszein rendszerének megdöntésére márciusban elindított háború előtt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.