Hirdetés

Mókás kütyük



|

Hirdetés

Az alábbiakban rövid tárlatvezetést tartunk.A robotok voltak és maradnak a közönség kedvencek. Közülük is a Sony robotkutyája, Aibo vitte el a pálmát. Tud ugatni, farkat csóválni, sőt az őt ért behatások szerint különféle intenzitású és fajtájú reakciókra is képes. Hogy postáspróbának is alávetették-e azt nem tudni, de az 1500 dollárért, amibe kerül, akár a kézbesítő gatyáját is letépheti.

Aibo fő versenytársa a Csillagok Háborújából előlépett családi robot, a iRobot-LE, aki állítólag képes a babysitter teendőit ellátni, s általában segít a házkörül. A robot tevékenységét (a világ bármely pontján is legyen a gazda), egy weboldalon keresztül kontrollálni lehet, például a szerkezet beépített kameráján keresztül, sőt van egy mikrofonja és hangszórója is, amelyen keresztül társalogni lehet vele. IRobot-LE előtt állítólag a lépcső sem akadály, s amit nem tud megmászni, azt kikerüli nem egészen 5 ezer dollárért.

Aztán itt van a James Bond feelinget árasztó töltőtollba épített jó minőségű videofelvételeket készítő Aiptek PenCam, amely bizonyosan csintalan fiúk kedvenc eszköze lesz az uszodák női öltözőinek kulcslyukaiban.

Legalább ennyire őrült dolog az illatos e-mail, amelyet a DigiScents nevű kaliforniai cég próbál meghonosítani. A szolgáltatáshoz csak a szoftvert, benne a digitális illat indexet és az illat adaptereket kell megvenni és máris indulhat az illatözön. Hát nem őrület? Te jó szagú Mikulás?!

Vannak kevésbé megveszekedett termékek is. Például a VoiceTel rendszer lehetővé teszi, hogy a tulajdonos hangjának azonosítása után a házban fellelhető, s persze az információ fogadására alkalmassá tett eszközt, parancsszavak vezéreljék. Például felvehetjük a csengő telefont, lehalkíthatjuk a tévét, elhallgattathatjuk a vekkert, alágyújthatunk a bablevesnek satöbbi.

Jelentős karrier előtt áll a Magic Stick, azaz a varázspálca nevű svéd fejlesztők által létrehozott eszköz, amely egyesíti a szkenner, az egér és a PC-toll funkcióit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.