Hirdetés

Monitort a falra! Neovo S-15V



|

Hirdetés

Sötét szürke-fekete színű tajvani gyártású panelmonitort kaptuk tesztelésre a BaSys Kft.-től. A karcsú, 15 colos TFT LCD kijelzőt egy kihajtható talpra állhatjuk, ám egy kiegészítővel falra is felszerelhetjük. A beüzemelése mindössze a hátoldalon található csatlakozók (táp adapter, VGA, SVGA) összekötéséből áll. Utóbbi a készülék használhatóságát is kibővíti. A monitor méretei 391×396×181 mm (magasság, szélesség, vastagság) és súlya mindössze 7,5 kg. A talpon a képernyőt 2-20 fokos szögben dönthetjük a jó rálátás végett, bár körben 160 fokos szögben jól látható.

A monitort elől egy 2,8 mm vastag megerősített üveglap védi, és talán ennek a tükröződése a masina egyetlen gyenge pontja. Az aktív látható terület 304,1×228,1 mm és 0,297×0,297 mm pixelekből áll, amely 1024×768 felbontást tesz lehetővé. A színmélysége 18 bites, így 256K színt tud kezelni a képernyő. A képernyő frissítése vízszintesen 30-60 KHz, míg függőlegesen 50-75 Hz, és a maximális frekvenciákat 1024×768 felbontásban XGA/75 módban érhetjük el. Az eszköz beállításait az elején található nyomógombokkal végezhetjük el. A kijelzőn megjelenő OSD megjelenítéséhez a le vagy fel nyilakat kell megnyomni, és ezekkel lépkedhetünk a három menü és a menüpontok között, míg a mínusz- és pluszjelekkel az aktuális értékek változtathatóak meg. Az állítgatásokhoz a kezelési útmutatóban található ábrák nyújtanak segítséget, de a ki-bekapcsoló gomb alatt találunk egy automata beállító gombot is.
A Neovo S-15V-nél nem tapasztaltuk az LCD monitorok „relatív lassúságát”, hiszen a tesztre használt 3D játék futtatásánál is kiválóan követte a gyors változásokat. Megnéztük a Nokia Monitor Teszt programmal is, és a vékony vonalkák is szépen kivehetők voltak a különböző felbontásokban. A készülék teljesítmény felvétele automatikus, maximum 30 wattos, míg készenléti állapotban mindössze 5 wattot fogyaszt. A monitor nettó ára 308500 forint, forgalmazója a Basys Kft.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.