Hirdetés

Mostantól az Ericsson is pénzt kap az eladott iPhone-okért



|

Egy szabadalmi megállapodás miatt az Apple minden iPhone után fizet.

Hirdetés

A telekommunikációs infrastruktúrával foglalkozó Ericsson megállapodást kötött az Apple-lel egy folyamatban lévő szabadalmi vita kapcsán. 

Hirdetés

Ennek értelmében a következő hét év során az Apple az iPhone-ok és az iPadek utáni nyereségének egy részét jogdíjként kifizeti a vállalatnak. 

Az Ericsson még februárban nyújtott be számos országban és bíróságon keresetet szabadalmi jogsértés miatt. A svéd cég 41 szabadalom megsértése miatt fordult a bíróságokhoz, amelyek főként a GSM, UMTS és LTE technológiákkal kapcsolatosak. 

A mostani megállapodás után minden peres ügyet ejt az Ericsson. A dolog nem túl meglepő, elvégre a cég nevéhez több mint 35 000 szabadalom kötődik, és nagyon sok mobilgyártónak kell tőlük licencelnie. 

Az nem derült ki, hogy mennyit nyerhet az Ericsson, de figyelembe véve az Apple méreteit és eladásait, valószínűleg komoly összegekről van szó. 

Az Ericsson ezt leszámítva is 1,5-1,6 milliárd dollárt kaphat a szabadalmai után idén, ami előrelépés a tavalyi 1,2 milliárdhoz képest. 

A jövőben az Apple-lel közösen dolgoznak majd az 5G-s technológiákon és a hálózatoptimalizáción. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.