Hirdetés

Mostantól offline is elérhető a Gmail



|

Már böngészőből is használhatjuk a "Googlevelezőt", kapcsolat nélkül is.

Hirdetés

Eddig egyetlen módja volt annak, hogy a Gmail postafiókunkban landoló üzeneteket offline is elérjük, ez pedig a levelezőkliens közbeiktatása volt. A Google levélszolgáltatása azonban mostantól kezelhető egy ingyenes, az összes neves böngészőhöz letölthető beépülőmodul, a Google Gears segítségével. A Gears különböző változatai a Windows XP és Vista, a Windows Mobile, az OS X (Firefox, Safari) és a Linux operációs rendszerek alatt futó böngészőhöz is rendelkezésre állnak. A Google Chrome böngésző eleve tartalmazza a bővítményt, így a Gmail a Google Android alól is elérhető offline üzemmódban.

A Gears telepítése után külön engedélyezni kell az offline üzemmód használatát. Innentől az automatikusan letölti az üzeneteket gépünkre, amihez persze élő internetkapcsolatra van szükség. A helyi gépre letöltött üzeneteket a Gears automatikusan szinkronizálja, és ha valamilyen okból megszűnik a kapcsolat, akkor automatikusan offline üzemmódba vált, hogy a gépünkön tárolt adatokkal dolgozzon tovább. A felhasználó ebből semmit sem vesz észre, maximum annyit, hogy nem érkeznek új üzenetei. Természetesen amint ismét rendelkezésre áll internetkapcsolat, a Gears továbbítja az offline módban írt kimenő üzeneteket, illetve letölti a köztes időben érkezetteket.

 


A Google Gears működését bemutató videó


Az offline is használható Gmail azoknak lehet különösen érdekes, akik sokat vannak úton, és az utazás ideje alatt is kénytelenek dolgozni. Például a reptéren a következő járatra várva szinkronizálják üzeneteiket egy Wi-Fi szolgáltatás vagy mobilinternet-előfizetésük segítségével, a fedélzeten pedig elolvassák azokat, és válaszolnak rájuk. Persze akkor is jól jöhetnek a gépünkön tárolt üzenetek, hogyha egy levélből kell minél gyorsabban valamilyen adatot előkeresni.

A Google jó szokása szerint a Gears is béta, ezért elképzelhetőek fennakadások és kimaradások - legalábbis a Google erre hívja fel a felhasználók figyelmét.


A hír forrása a Computerworld.hu oldalain >>>


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.