Hirdetés

Motorola V3x - a meghízott penge



|

Hirdetés

Külső Mint a címben is utaltam rá a készülék "meghízott", ez a nagyobb kapacitású akkumulátor miatt van. Míg így sem mondható hatalmasnak, de a "penge feeling" jócskán csorbult. A külső szín ismét változott, az eredeti ezüstből, most ezüstszürke lett, ami kifejezetten jól néz ki a fekete betétekkel amiket a külső kijelző, a fő kamera, illetve a hangszóró alkotnak. Az előlapon lévő képernyő maradt 65ezer színű, míg az immáron a kort követve 2 megapixeles fő kamera a vakulámpával kiegészítve tűnnek elő elsőre. A bal oldalon kaptak helyet a hangerőszabályzó gombok, a videófelvevő gyorsindítója illetve a töltő/adatkábel/fülhallgató miniUSB formátumú csatlakozója. A jobbon található a fényképező és a hangtárcsázás aktiválója. A hátsó rész egységét mindössze a hátlap kioldója és az elsőre egynek tűnő, de valójában 2 részből álló hangszóró töri meg.
Felnyitva ismét változott a készülék, a 4 irányú navigációs gomb megmaradt, de a számok közti világító csík kiegyenesedett, illetve a fényérzékelőnek köszönhetően csak akkor világít ha szükséges. A V3i-ben megismert 262 ezer színű TFT még mindig tiszta, éles és színtelt képet ad. Alatta helyezkedik el a videótelefonáláshoz elengedhetetlen belső VGA kamera, amely mellett van egy kapcsoló, amivel a makró és tájkép mód közt lehet váltogatni, de őszintén szólva semmi változást nem tapasztaltam a kapcsolgatás hatására .
És a belső Tudásában a 3G képesség és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások változtak legszembetűnőbben. A 3G-vel akár 384Kb/s-es sebesség is elérhető, ami azt jelenti, hogy közel az ADSL gyorsaságával tölthetünk le tartalmakat. Például egy 2 Mb-os állomány körülbelül 30mp alatt kerül a készülék memóriájába. A belső memória 64 Mb méretű, de tetszés szerint bővíthető MicroSd kártyával, amiből egy 64 Mb-ost kapunk az értékesítési csomagban is. Így már valóban alkalmassá válik készülékünk a zenelejátszó helyettesítésére, bár idetartozik, hogy a Live! menüvel szerelt változatba csak a szolgáltatótól tudunk számokat tölteni.
A fülhallgató minősége és a hangereje megfelel a letölthető számok minőségének. A menü kezelése még mindig szokatlan egy kicsit. A legnagyobb ilyen jellegű gondom a képek másolásával volt. Készítettem egy képet, amit át akartam tölteni bluetooth-on keresztül a számítógépemre. De sehogy sem találtam a küldés menüben erre vonatkozó parancsot. Majd hosszas nyomogatás, keresgélés után egy barátom bukkant rá, hogy mégiscsak megoldható a másolás/áthelyezés paranccsal.
A 12 menüpontban néhány a fent említetthez hasonlót leszámítva logikusan helyezkednek el a funkciók, minden könnyedén és viszonylag gyorsan elérhető. Nem így mikor ki szeretnénk lépni az alkalmazásokból. A böngésző, a különböző Java-s játékok sokszor 10-15 mp-et is gondolkoztak mielőtt eltűntek volna a színről. Ez a lassúság lehet, hogy betudható annak, hogy egy tesztkészülék volt nálam, ami még nem teljesen egyezik meg a kereskedelmi forgalomba kerülővel. Ugyanakkor nagyon örültem annak, hogy a letöltést a háttérbe lehet küldeni, és így közben nem kell unatkozva nézni a százalékokat, hanem hasznosan is tölthetjük az időt.
A belső kamera videótelefonáláshoz elegendő, de meglehetősen silány arcképet lehet vele készíteni, nem úgy a külsővel. A fő kamerával készült képek, színnel teltek, élesek, nehéz volt rossz képet csinálni vele. Egyetlen dolgot kellett megszokni, mégpedig hogy az ujjam ne lógjon be az optika elé. A vakulámpa, még az eddig általam etalonnak tartott Sony Ericsson-ban találhatónál is erősebb, azon kívül, hogy még este is jó képek készíthetők, zseblámpaként is nagyon jól funkcionál. A akkuval nem voltam túlzottan megelégedve. Egy napi közepes használat (20 perc telefonálás, 40 perc videótelefonálás) után teljesen lemerült, ráadásul használat közben nagyon melegszik a hátlap. Telefonnal készített képek
Összegzés Aki a klasszikus "pengére" vágyik annak a készülék formailag csalódást fog okozni nagysága miatt a. Aki viszont egy jól összerakott, kényelmesen használható, szétnyitható telefonra vágyik, amivel kihasználhatja a 3G szolgáltatás minden előnyét, annak megfelelő készülék a V3x. Néhány "gyerekbetegségét" ki kell még nőnie, de nem sok kifogásolnivaló akad rajta. A készüléket a 3G szolgáltatások kipróbálásra alkalmas SIM kártyával együtt a Vodafone Magyarországtól kaptuk.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.