Hirdetés

MSN Messenger - készséges hírnök



|

Hirdetés

Számos online üzenőszolgáltatás hódít szerte a világon, mely rengeteg csillogó-villogó funkciót zsúfol bele programjába, ezek sokszor valóban hasznosak, máskor viszont kifejezetten terhet jelentenek a felhasználónak vagy túlbonyolítják a kezelőfelületet. Ha valaki egy egyszerű üzenőprogramra vágyik, ne menjen el az ingyenes MSN Messenger mellett, megér egy próbát.
A program szerves részét képezi az ingyenes levelezést biztosító Microsoft Hotmailnek, használatához rendelkeznünk kell egy Hotmailes email címmel. Ez könnyen megszerezhető a www.hotmail.com oldalon, maga a kliensprogram is innét tölthető le, illetve az Internet Explorer 5.0-ás verziójától fogva részét képezi a telepítőkészletnek. Ennek köszönhető, hogy ikont is kapott a böngésző eszköztárában, de nem merül ki ennyiben az integráció: valahányszor a netre kapcsolódunk, automatikusan értesítést kapunk arról, hány új levelünk érkezett, a figyelmeztető szövegre kattintva pedig azonnal olvashatjuk is őket. Az Outlook Express is megkülönböztetett figyelmet tanúsít azon ismerőseinkkel szemben, akik szintén használják ezt a szolgáltatást, a Címjegyzékből is kezdeményezhetünk feléjük azonnali üzenetváltást.

Maga a kezelőfelület szinte spártai: felül négy ikonnal érhetjük el a lényegesebb funkciókat, a középső területen követhetjük nyomon ismerőseinket, állapotuk szerint - online (vonalban) illetve not online (nincs vonalban) - csoportosítva. Az alsó harmad reklámcélokra van lefoglalva, alatta már csak a státuszsor foglal helyet. Üzenetváltáshoz elég a dupla kattintás, ezzel nyílik az ?írógép? ablak, ahol felváltva jelennek meg a felek hozzászólásai. Kedves figyelmesség, hogy az interneten elterjedt szimbólum mimikák (ilyen például mosoly kifejezésére a :) jelek használata) szemléletes, könnyed stílusú grafikákra cserélődnek. Kezdeményezhető élőhangos csevegés is, a gyakori hangbeállítási hibák elhárításához hatékony segítséget nyújt az Audio Tuning Wizard. Mód van mobiltelefonnal való szöveges kommunikációra is. Ha regisztráltuk magunkat a szintén ingyenes Microsoft Game Zone szolgáltatásba (www.zone.com), nem gond online játékra invitálni barátainkat: a program felismeri a telepített Zone kompatibilis játékokat és néhány kattintással indulhat is a csata.
Természetesen mit sem ér az egész, ha nincs kivel csevegni, de ebben is elég jó az MSN üzenője: email cím vagy egyéb adattöredék alapján komoly eséllyel vadászhatunk ismerőseinkre. Nem egy szoftver kínál
ennél jelentősen szebbet vagy többet, de a gyors, egyszerű működés, kis erőforrás igény és az integráció sokak szemében értékessé teheti az eddig sutban heverő szolgáltatást.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.