Hirdetés

Mt. Gox: nicsak, találtunk 120 millió dollárt



|

A becsődült tőzsde illetékesei véletlenül rátaláltak pár elfelejtett pénztárcára.

Hirdetés

Az egykoron legnagyobb, ám mostanra Japánban és az Egyesült Államokban egyaránt csődeljárás alatt álló Mt. Gox tőzsde illetékesei ma igen magas labdát dobtak, ugyanis állításuk szerint véletlenül ráakadtak néhány régen elfelejtett digitális pénztárcájukra, amelyekben összesen 200 ezer BitCoin lapult.
 

Hirdetés


A tőzsde szakemberei szerint az utóbbi években teljesen elfelejtették, hogy 2011 júniusa előtt itt-ott elraktároztak olyan 120 millió dollárnak – nagyjából 27,2 milliárd forintnak – megfelelő BitCoint, ezek újbóli megtalálásával immáron 202 ezer darab BitCoin van a vállalat tulajdonában.


A felfedezés ellenére az Mt. Gox továbbra sem képes elszámolni olyan 650 ezer BitCoinnal: a csődeljárás kezdeményezésekor arról volt szó, hogy hackerek összesen 850 ezer BitCoint loptak el a tőzsde virtuális tárcáiból, amelyek közül 100 ezer a cég saját tulajdonában állt. Egyelőre nem tudni, hogy a mostani örömteli fejlemény milyen módon fogja befolyásolni a folyamatban lévő csődeljárásokat.


(Forrás: Neowin | Illusztráció: Antana)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.