Hirdetés

Műholdas videózás és internet autókban



|

Hirdetés

A Sirius a műholdas szolgáltatásokat fejleszt ki, és együtt dolgozik az autógyártókkal hogy ellássa őket a szolgáltatás fogadásához szükséges eszközökkel. Ez nem az első alkalom, hogy a Sirius beharangozza a CES-en az autókon belüli videó-szolgáltatás létrehozásának érdekében kötött partneri szerződéseit. A tavalyi kiállításon elmondták, hogy együtt fognak működni a Delphi autó-elektronikai céggel, és 18 hónapon belül (2005 közepére) rendelkezésre állítják a szolgáltatást. Ron Rodrigues, a Sirius egyik szóvivője szerint az ügyfelek előtt az autógyártóknak kell leszállítani a kész szolgáltatást - arra a kérdésre azonban nem válaszolt, hogy ez megtörténik-e az idei év közepére. A Delphi még mindig aktívan dolgozik Sirius-szal közösen a kocsiban nézhető videó-szolgáltatáson, de azt nommentálták, hogy vajon mikortól lép életbe egy ilyen szolgáltatás. Összességében a Sirius kevés részletet közölt a videó-szolgáltatásról, azonban annyit elárult, hogy 2-3 gyermekprogramot sugárzó csatornáról lenne szó. A szolgáltatást a 2007-es, új típusú autók számára tervezték, amelyek sokkal fejlettebb antennákkal rendelkeznek majd. Lehetséges, hogy más gyártók majd kínálnak kiegészítő rendszereket a régebbi autókhoz is. A Microsoft-tal való közös fejlesztéssel a Sirius az autógyártók igényeire reagál.




Szintén szerdán, a Delphi egy más módját is felvetette az autón belüli videózásnak. A cég bejelentette a Comcast vállalattal való közös fejlesztését, amely egy olyan szolgáltatás kifejlesztését célozza, amely lehetővé tenné a videók letöltését egy, a kocsiban található merevlemezre. Miután Wi-Fi hálózaton keresztül letöltötték a rajzfilmeket, sporteseményeket, TV-műsorokat vagy filmeket, a Comcast-előfizetői az úton nézhetnék azokat - vázolta fel Shea. A szolgáltatás kifejlesztése és kipróbálása 6-18 hónapnyi időt fog igénybe venni. A felszerelés és a szolgáltatás árait egyelóre még nem határozták meg.



Eközben a járművekben használható műholdas videó-rendszerek jelenlegi szolgáltatója, a RaySat, bejelentett egy új rendszert, amely egy Wi-Fi adóvevő segítségével nagysebességű internet-hozzáférést fog nyújtani az utasoknak. A SpeedRay 3000 még az izolált területeken is képes akár 2Mbps átviteli sebességet biztosítani. A rendszer egy 5 hüvelyk magas antennán keresztül kommunikál a műholddal, amely egy ütésvédő tokban helyezkedik el a kocsi tetején. Az új antenna forgalmazását a harmadik negyedévben, 3495 dolláros áron fogja forgalmazni a cég.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.