Hirdetés

Működő hardveremuláció a Mac OS hátterében



|

Hirdetés

A QuickTransit névre keresztelt emulátor lehetővé teszi, hogy egy bizonyos processzortípuson futó szoftvert anélkül futtassunk egy másik típusú processzorra épülő gépen, hogy akár a forráskódba, akár lefordított programba bele kéne nyúlni.

A technológia jelentőségét az adja, hogy az Apple elismerte: már hónapok óta tesztelik a QuickTransitot, amit Rosetta néven építenek majd be a Mac OS következő generációjába. Ez az operációs rendszer fog futni a jövőre megjelenő, Intel processzorokra épülő Macintoshokon.

Az Apple csak azért vált Intel alapú processzorokra, mert a QuickTransit ezt lehetővé teszi számukra -- nyilatkozta a Transitive Corp alapító elnöke, Alisdair Rawsthorne. Elmondása szerint az emuláció általános esetben mindössze 20 százalékos teljesítménycsökkenéssel jár, ám amennyiben intenzív processzorterheléssel járó alkalmazást futtatunk, ez akár 40 százalékra is felkúszhat. Le kell mondanunk, azonban a rendelkezésre álló memória körülbelül negyedéről is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.