Hirdetés

Munkahelyteremtéssel a vegyifegyverek ellen



|

Az USA szokatlan módszerrel próbálja elejét venni a pusztító vegyifegyverek elterjedésének: munkát ad azoknak a tudósoknak, akik képesek lennének kifejleszteni őket.

Hirdetés

A Szovjetunió ugyan már több mint két évtizeddel ezelőtt felbomlott, de az egykori szuperhatalom biológiai fegyverprogramjának maradékai – legyen szó tömegek elpusztítására alkalmas vegyi anyagokról vagy éppen az azokat kifejlesztő tudósokról – ma is ott lapulnak az egykori tagköztársaságok területén.

A Pentagon vezetőit igencsak nyugtalanítja, hogy elég pénzzel a zsebében szinte bárki fogadhat magának képzett vegyifegyver-szakértőt, ezért úgy határoztak, megpróbálják „HR-eszközökkel” ellenőrzésük alá vonni a térséget, és inkább ők ajánlanak munkát ezeknek a szakembereknek.

Az Egyesült Államok illetékesei a közelmúltban írtak alá megállapodást az Oroszországgal szomszédos Kazahsztánnal egy halálos betegségek kutatásával és kezelésével foglalkozó járványügyi központ felépítésének és üzemeltetésének finanszírozásáról.

A Motherboard az új létesítményről szóló beszámolójában azt írta, míg a helyi kormány láthatóan tényleg örül annak, hogy az újonnan felépülő labor lehetőséget teremt az olyan veszélyes betegségek megfékezésére, mint amilyen például a bubópestis, az amerikai államnak nem is annyira a kórokozók elleni harc a célja – mint inkább az, hogy lefoglalják és ellenőrzés alatt tartsák a legtehetségesebb kutatókat.

Hirdetés

„Ezt a [vegyifegyverek készítését lehetővé tévő] tudást nem lehet csak úgy kitörölni valakinek a fejéből – mondta Charles Carlton alezredes, az USA fegyveres fenyegetések elhárításával foglalkozó ügynöksége, a DTRA kazahsztáni csoportjának igazgatója. – Azt reméljük, hogy az általunk kínált jövedelmező állásoknak köszönhetően, nem fognak más lehetőségek után nézni.”

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.