Hirdetés

Munkakeresés közösségi hálózaton (infografika)



|

Vajon hogyan használják munkakeresésre a közösségi hálózatokat a különböző generációk? Erre a kérdésre kereste a választ a Millennial Branding and Beyond.com.

Hirdetés

A közösségi hálózatok használatának szempontjából az Y generáció, vagyis a 18-29 éves korosztály számít vezető nagyhatalomnak. Ez a generáció rengeteg időt tölt a közösségi oldalakon, de vajon az X generációhoz vagy a Baby Boomerekhez képest milyen mértékben használják többet vagy kevesebbet munkakeresés céljából ezeket az oldalakat?

A Millennial Branding and Beyond.com legfrissebb tanulmánya a három generáció munkakeresési szokásainak hasonlóságait és különbségeit kutatta. A tanulmány megszületése céljából felkeresett 5268 munkakeresőből 742 ember erősítette az Y generáció, 1676 az X generáció (30-47) és 2850 a Baby Boomerek (48-67) táborát.

 

 

Dan Schawbel, a Millennial Branding vezető partnere számára a legmegdöbbentőbb statisztika az volt, hogy a Boomerek munkakeresés esetén sokkal többet használják az internetet és a közösségi oldalakat, mint a két fiatalabb generáció. Ezt Dan Schawbel azzal magyarázta, hogy a Boomerek régebb óta dolgoznak és tudják, hogy továbblépés szempontjából milyen jelentősége van a kapcsolatépítésnek.

Bár mindegyik generáció igyekszik kihasználni a közösségi hálózatok kapcsolatépítő erejét, egyik sem fordít elegendő energiát a személyes kapcsolatépítésre. Schawbel szerint jelenleg az offline kapcsolatépítés hatalmas előnyt jelent a versenyben és segít kitűnni a tömegből. Gyakorlati példát erre szinte még csak hoznunk sem  kell. Gondoljunk csak bele mi történik, ha egy olyan helyre adjuk be az önéletrajzunkat, ahol még soha sem hallottak rólunk. Ha csak nincs kiemelkedő szakmai tudásunk, tapasztalatunk, akkor nagy az esélye, hogy még választ sem kapunk. Ellenben ha egy olyan céghez jelentkezünk, ahol már van legalább egy kapcsolatunk, sokkal valószínűbb, hogy behívnak állásinterjúra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.