Hirdetés

Muszáj adózni a Bitcoin után



|

Az amerikai adóhivatal adóköteles vagyontárgyként tartja számon a Bitcoint.

Hirdetés

Gyakorlatilag a Bitcoin nagyobb fokú ismertsége óta nyilvánvaló, hogy minden országban szeretnék megadóztatni, némi plusz forrás reményében. Legutóbb Japán fejezte ki a szándékát erre vonatkozóan, de mint mondták, központi és egységes szabályozás nélkül a feladat igen nehéz, ezért a többi ország segítségével oldanák meg a fejtörőt. Addig is a bankoknak igyekeznek tiltani a használatát. 

Hirdetés

Az amerikai adóhivatal (IRS) most arra figyelmeztetett mindenkit, hogy aki Bitcoinban fizet valakinek, esetleg ezért dolgozik, az ne felejtsen el gondoskodni az adójáról. A digitális valutát az amerikai adótörvények szerint vagyontárgynak tekintik

Miközben már megjelentek az első bitcoinos ATM-ek is, törvényi oldaláról is egyre nagyobb figyelmet kap a digitális pénz. Az amerikai adóhivatal most azt mondja, a vagyontárgyakkal kapcsolatos ügyletek adókötelesek, és így a digitális valuta ügyletei is. Ennek fényében ugyanúgy adóköteles az a Bitcoin, amit a munkáltató az alkalmazottaknak fizet, mint az, amin egy befektető ül, vagy pedig az, amit egy Bitcoin-bányász otthon keres meg magának. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.