Hirdetés

Muszlimellenes tweetek miatt tartóztatták le a brit férfit



|

Matthew Doyle egy muszlim nőtől várta, hogy megmagyarázza a brüsszeli terrortámadásokat.

Hirdetés

Faji utálatra való felbujtás vádjával vették őrizetbe azt a brit férfit, aki a Twitteren egy muszlim nőtől várta a magyarázatot a brüsszeli terrortámadásokra. 

Hirdetés

A londoni rendőrség szerdán tartóztatta le a 46 éves Matthew Doyle-t, aki egy londoni PR-ügynökségnél dolgozik. 

Doyle tweetjeire azután került sor, hogy Brüsszelben a terrortámadások legalább 31 halásos áldozatot és 300 sérültet követeltek. 

Bár a konkrét tweetet később törölték, addigra már körbejárt a médiában és sok haragost szerzett magának a férfi. A kritikusoknak megköszönte a válaszokat, szerinte ugyanis így még mindig jól végzi a PR-os munkáját. 

Nagy-Britannia nagyon szigorúan lép fel az online faji utálat ellen, és sok letartóztatás végül elítéléshez is vezet. A hatóságokat viszont rengeteg kritika éri, van, hogy akkor is letartóztatnak valakit online véleményekért, amikor nyilvánvalóan viccről van szó. 

Európában gőzerővel cenzúráz és kutat a Twitter, a Facebook és a Google is, amelyek a menekültválság kapcsán kialakult faji feszültségekből eredő gyűlöletbeszédet igyekeznek eltüntetni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.