Hirdetés

Nagy reményekkel indul a Prescott



|

Hirdetés

A cég vezetői az elemzőknek szervezett New York-i konferenciájukon elmondták, hogy számításaik szerint a jövő év második negyedében az összes eladott asztali Intel processzor 60 százalékát az új Prescott, a Pentium 4 90 nanométeres utódja, adja, melynek technológiáját később beépítik a Celeron családba is, jelentette be Paul Otellini, a cég elnöke és vezérigazgató-helyettese, aki elmondta még, hogy a Prescott órasebessége jövő év végéig eléri a 4 GHz-et. A Prescott az idei negyedik negyedévben debütál, de a lapkára épülő rendszerek minimális hatással lesznek a karácsonyi vásárra, ha egyáltalán lesz hatásuk.

Otellini és az Intel vezérigazgatója, Craig Barrett ezután a cég készülő termékeiről és bevételnövelő stratégiájáról tájékoztatta az elemzőket. Elmondták, hogy miután cégük uralja a PC és a belépő szintű szerverpiacot, nem remélhetnek gyorsabb növekedést, mint amit e szegmensek produkálnak, ezért a feljövőben lévő piacokon (Kína, India) és a feljövőben lévő technológiák (pl. a WiMax vezetéknélküli MAN technológia) területén tudják csak realizálni a magasabb növekedést. Az első WiMax lapka már az év végéig piacra kerül, amely az IEEE által ratifikált 802.16 szabványra épül, és amely több négyzetmérföldes területen biztosít vezetéknélküli kapcsolatot a felhasználók között, mint a jóval korlátozottabb Wi-Fi elérési pontok manapság. 2004-ben megjelenik az első lapka, amely kombinálja a Bluetootht és a Wi-Fit, amit a nemrég megvásárolt Mobilian technológiája tesz lehetővé, mely cég elsőként fejlesztett ki Bluetooth/Wi-Fi lapkakészletet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.