Hirdetés

Nagyobb DVB-T lefedettség



|

Új adótorony bekapcsolásával javította a vételi lehetőségeket az Antenna Hungária

Hirdetés

Az Antenna Hungária (AH) az elmúlt egy hónap jelentős beruházásának eredményeképpen a napokban sikerrel elindította a digitális földfelszíni sugárzást a Dél-Pesten található Száva utcai adótoronyból is. Budapest körzetében eddig a Széchenyi-hegyről adták csak a DVB-T televíziós jeleket, most a vételi lehetőségek javulása várható az új torony közelében, főként a 10, 17, 18, 20 és 23. kerületben számíthatunk változásra.


A Száva utcai adó egyfrekvenciás SFN (Single Frequency Network) módban sugároz a Széchenyi-hegyi adóval, vagyis a frekvenciakészlet gazdaságos hasznosítása érdekében egy-egy műsorcsomag mind a két budapesti adóállomás esetében azonos frekvencián érhető el (746 és 802 MHz). A cég közleménye szerint a vételi minőség javításához lehetséges, hogy változtatni kell a vevőantenna irányán, hogy az a közelebbi torony irányába nézzen.

 

 

antennatablazat.png
Digitális rendszerű adók és frekvenciák



A Száva utcai adóval az Antenna Hungária egy további lehetőséget kínál a budapestiek számára a DVB-T vételre, mely történhet saját dekóder egységgel, számítógépes DVB-T tunerrel vagy az AH MinDig TV szolgáltatásához biztosított eszközzel. A MinDig TV program keretében bárki beszerezhet egy a rendszerrel garantáltan kompatibilis dekóder egységet, mely a meglévő hagyományos televíziókon teszi nézhetővé a DVB-T rendszerű adásokat. A MinDigTV lehetővé teszi fizetős adások vételét is.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.