Hirdetés

Napi 200 millióan használják a Google Fordítót



|

A cél az, hogy a valós idejű beszélgetésekkel is boldoguljon a Google Translate.

Hirdetés

A Google Translate nagy utat meg az elmúlt években: mára napi szinten 200 millió embert szolgál ki, akik összesen egymilliárdszor fordítanak vele 24 óra alatt. A felhasználók 92 százaléka egyébként az Amerikai Egyesült Államokon kívülről való. 

A jelenleg 71 nyelven működő szolgáltatás több szöveget fordít le egy nap alatt, mint amennyi egy millió könyv oldalaira fér. Ráadásul annyi munkát tud elvégezni a szoftver 24 óra alatt, amihez egy fordítónak egy év kellene. 

A 2001-ben elstartolt szolgáltatás azért is válik egyre népszerűbbé, mert mobilos fronton is terjeszkedik. A mobilos app ráadásul olyan szöveget is le tud fordítani, amit lefotóztunk, majd idegennyelven vissza is tudja olvasni, ha kell. 

A jövőben arra számíthatunk, hogy a Google Translate még több nyelvet támogat majd, és arra is, hogy mindezt jobb minőségben, pontosabb eredményekkel teszi. A legérdekesebb cél azonban az, hogy azonnali fordítást akarnak beépíteni a szolgáltatásba, amely így a valós idejű párbeszédekkel is boldogulna. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.