Hirdetés

Napokon belül bemutatják a Radeon 9800-at



|

Hirdetés

A napokban bemutatásra kerülő Radeon 9800 és Radeon 9800 PRO kártyák 400 MHz-es RAMDAC, 165 MHz TMDS átjátszó, 8 renderelő futószalag, 256-bites memória busz, 512 KB soros flash ROM, AGP 8x/4x/2x, integrált TV kimeneti csatlakozó (1024×768-ig) és DirectX 9.0/OpenGL támogatással rendelkeznek.

Korábban már volt róla szó, hogy a Radeon 9800-as kártyák 325/320 MHz mag és memória órajelen fognak üzemelni. A Radeon 9800 PRO nagy valószíbüség szerint 256 MB DDR memóriával érkezik és az órajele 400/920 MHz mag és memória frekvencia lesz. Néhány forrás szerint a kártya sebessége 375/750 MHz lesz, ennél nagyobb órajele csak a speciális kiadásoknak lesz vagy csak később lesz hozzáférhető. Ennek oka abban keresendő, hogy a grafikus mag DDR-2M memóriákat támogat, amelyek előállítását még egyik memóriagyártó sem kezdte meg. Másik oldalról azonban az ATI-nak rendelkezésre áll a Hynix 1000 MHz-es DDR SDRAM memóriamodulja, amelyet addig is felhasználhat, hogy előállítsa a leggyorsabb kártyát a piacon. Mivel ezek az információk nem hivatalos forrásból származnak, így nem lépik túl a találgatás szintjét.

Az új Radeon 9800-as sorozat 0,15 mikronos réz alapú magokra épül, és magában hordozza az előző széria a Radeon 9700 család előnyeit. Az új széria legfőbb újdonsága az F-buffer technológia, amely végtelen számú utasításkészletet támogat a pixel shader vezérlésekhez. Az újítások másik oldala a SMARTSHADER 2.1 architektúra, amely többszörös célzott képszámítás (Multiple Render Target) és árnyék erő számítás gyorsítást is tartalmaz. Ezen kívül továbbfejlesztették a SMOOTHVISION 2.1 szolgáltatást, amely szebb képsimítást és anisotropikus szűrést eredményez nagyobb sebességgel.

A további újdonságokról néhány nap múlva tudunk beszámolni, amikor az új kártyák hivatalosan is bemutatatásra kerültek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.