Hirdetés

Nappal is látható LCD-t fejleszt a Samsung



|

Hirdetés

Mostanáig a mobil DDI-k rendeltetése mindössze annyi volt, hogy meghajtsák a mobileszközök LCD kijelzőit. Most azonban a Samsung kifejlesztett egy olyan intelligens változatot, amely csökkenti a kijelző energiafogyasztását és javítja a mobil kijelzők képminőségét. A Samsung új DDI eszköze automatikusan méri a környezet fényerejét, és meghatározza az optimális képi kimenetet. Míg a szabadban javítja a kijelző képeinek láthatóságát, az új DDI eszköz közel 30%-kal képes csökkenteni a kijelzőmodul energiafogyasztását is azáltal, hogy sötétebb környezetben csökkenti a hátsó megvilágítást.
Az intelligens DDI eszközben található fényérzékelő és a hozzá tartozó feldolgozó áramkör az érzékelt fényt harminckét szintre osztja. Az eszközt úgy tervezték, hogy mindegyik szinthez a legmegfelelőbb képjavító algoritmust válassza ki, amitől a színek élethűbbek lesznek. Ennek az új mobil képjavító algoritmusnak a kifejlesztésére a Samsung Advanced Institute of Technology-val (SAIT) együttműködésben került sor. A DDI-ben található képjavító algoritmus elemzi minden egyes pixel színadatait, majd a fényerő és színtelítettség korrekciójával átkonfigurálja ezeket optimálisan felismerhető állapotúra, hogy a képek még élénkebbek legyenek. Az alapszínek felerősítésével az LCD-képek akkor is élénkek maradnak, mikor a kijelzőt közvetlen napfény éri.
A mobil DDI iránti kereslet tovább fog növekedni, a mobiltelefonoktól az MP3 lejátszókon át a személyes médialejátszókig és egyéb termékszegmensekig. A Samsung becslései szerint a mobil színes kijelzőket kiszolgáló DDI világpiaca a 2006-os 1,6 milliárd egységről 2009-re 2,3 milliárdra fog növekedni. A Samsung a tervek szerint 2006 végéig megkezdi új intelligens mobil DDI-jének tömeggyártását.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.