Hirdetés

Ne csak fényképezzünk - Ricoh RDC i700



|

Hirdetés

A pocket fényképezőgépekhez hasonló alakú masina már első kézbevételkor is különlegességet sugároz. Jobban szemügyre véve és kézikönyvét átfutva már semmi kétség, egy igazán jó képességű, sok funkcióval ellátott készülék került hozzánk tesztelésre a Ricoh Hungary Kft jóvoltából.
A masina felbontása 3,34 millió pixel, illetve maximális képmérete 2048×1536 pixel lehet. Háromszoros optikai és digitális zoommal is rendelkezik. Az előbbi fotós nyelven 35-105 mmm és f=7,3 –21,9 értékű. Érdekessége, hogy az állókép mellet mozgóképet (avi formátumban) és hangokat (wav formátumban) is képes rögzíteni. Az expozició beállítás Hybrid AF (passzív AF + TTL CCD AF) és Makró: TTL CCD AF lehet. A fényerő korrekció automata/manuális +/-2,0 EV (1/2 EV-s lépésekben) és a felvétel tartomány 24 cm-től – végtelenig állítható. A felvett adatok többféle módon is letölthetőek, számítógépünkre soros vagy USB csatlakozáson keresztül, illetve AV OUT kimeneti kábel is található a dobozban. A mellékelt CD a számítógépre telepítendő programokat tartalmazza Windows és Macintosh rendszerekhez.

Persze nem csak az adatai különlegesek a gépnek, hanem a kialakítása is. A tetején egy 3,5 colos TTF kijelző találunk, melyet tetszőlegesen forgathatunk, vagy akár átfordítva is visszahajthatunk a helyére. A kijelzőn a felvételt és lejátszást is nyomon követhetjük, illetve a menürendszerben állíthatjuk a készüléket vagy szerkeszthetjük a képeinket. Az állítgatást egy a készülékben elhelyezett műanyag mutatóceruzával végezhetjük az érintő képernyőn. A masina igen jó kihasználását segíti elő, hogy opcióként távirányítóval is kiegészíthető. A hab a tortán azonban a másik opció, hiszen bővítésként Flash Card és PCMCIA bővítő helyek is találhatóak a készüléken. E lehetőségeket kiaknázva megfelelő kártyákkal (LAN, modem) akár Interneten keresztül is letölthetjük a képeinket. E tulajdonságok kiaknázása igen komoly lehetőségeket rejt ezekért és a nettó 369000 forintos ára miatt is ajánlom figyelmükbe.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.