Hirdetés

Ne dőljön be! Ismét veszélyben a bankszámlája!



|

A Raiffeisen után a Budapest Bank számlatulajdonosok is veszélyben vannak!

Hirdetés

Az e-mail tartalma szerint a banknak néhány számlát zárolnia kellett, és bizonyos adatbázis műveletek miatt előfordulhat, hogy néhány számla megváltozott. A levél ezt követően arra buzdítja a gyanútlan internetezőt, hogy látogasson el a levélben szereplő hivatkozás segítségével a bank oldalára, lépjen be a szolgáltatásba, majd ellenőrizze adatait, illetve számlájának egyenlegét.

 

A csalás egyértelműen bizonyítható, hiszen a levélben szereplő hivatkozás a titkosítatlan http://internetbank.budapestbank.net/ címre navigál, amely megtévesztésig hasonlít az eredeti oldalra. Ezzel szemben a Budapest Internetbank valódi címe a https://internetbank.budapestbank.hu domain név alatt fut, és titkosított, SSL kapcsolatot létesít gépünkkel.

 

 

netbank_small.png

 

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy semmiképpen ne dőljenek be az ilyen vagy ehhez hasonló online csalásoknak, és semmiképp se adják ki adataikat! Amennyiben kétségük támadna, telefonon hívjuk fel bankjuk ügyfélszolgálatát, vagy a böngészőbe saját kezűleg gépeljük be az internetes elérhetőségét, ne bízzunk az előre megadott linkekben, mert azok a megjelenített címtől gyökeresen eltérő helyre is vihetnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.