Hirdetés

Ne küldje tovább, Bill Gates nem fizet!



|

Hirdetés

A levél szerint a Microsoft és személyesen Bill Gates jelentős összeget fizet mindenkinek, aki továbbítja az adott e-mailt, mivel annak célja az Internet Explorer biztonságának tesztelése, és továbbítása esetén Bill Gates 245 eurót fizet minden egyes címzett személynek való továbbküldés után.

A levél tartalma természetesen valótlan, az összes ilyen jellegű spam-hez hasonlóan, amely a levelek továbbküldésének darabszámára épít, hiszen ennek a mérésére jelenleg nincs alkalmas megoldás az informatikában. Nemzetközi szinten is számos hasonló kampánnyal találkozhattunk az elmúlt időszakban.

"A módszer amellett hogy etikátlan és jogsértő, hatalmas mennyiségű, általában kéretlen levélforgalmat, azaz spamet generál. Az internet használatával való visszaélés ellen, legyen az spam, vagy vírusok terjesztése, a Microsoft minden lehetséges fórumon és eszközzel küzd, hiszen ez a felhasználók érdekeit sérti és az internet biztonságát, megbízhatóságát veszélyezteti." — fogalmaz az állásfoglalás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.