Hirdetés

Negatív rekordot döntenek a DRAM-árak



|

Hirdetés

A gyártók eleinte a felhalmozódó óriási raktárkészletek miatt kényszerültek csökkenteni áraikat, de a készletek kiürülése után sem sikerült jelentősen megemelniük azokat, mivel a memóriák iránti igény még az alacsony ár ellenére sem növekedett. Kisebb átmeneti áremelkedések után a DRAM-gyártók ismét csökkenteni kényszerültek az árakat, így a 128 Mbites PC133 SDRAM chipek ára már 3-3,25 dollárra esett. Viszonyításképp mintegy öt hónappal ezelőtt még a 64 Mbites chipek kerültek ennyibe. A padlón lévő SDRAM áraknak a felhasználókon kívül immár a processzorgyártó Intel is örülhet, miután a tajvani Computex kiállításon több, mint 100 féle olyan Pentium 4 alaplap került bemutatásra, amely az új Brookdale chipsetnek köszönhetően már az olcsó SDRAM támogatással rendelkezik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.