Hirdetés

Négy év börtönt kapott illegális tartalmak megosztásáért



|

Angliában megvan az első olyan ember, aki börtönbe megy illegális tartalmak megosztásáért. Összesen négy évet kap, persze előtte azért havonta 35 ezer fontot keresett.

Hirdetés

A kalózkodás elleni harc mostanában minden európiai országban mást jelent, de az angolok láthatóan maradnak a vasszigor mellett. Anton Vickerman az első olyan brit, aki illegális tartalmak megosztásáért megy majd börtönbe, négy évet kell majd ülnie egy olyan oldal üzemeltetéséért, amelyen letölthető filmek és tévés tartalmak linkjeit helyezte el.

Nem is a szerzői jogok megsértése a vád, hiszen az illegális tartalmat nem Vickerman töltötte fel, hanem a kalózkodás támogatása, és az ezzel történő pénzkeresés. Nem is kis összegről van szó, hiszen a napi közel 400 ezres látogatottságú oldal havonta 35 ezer fontot hozott. 2008-ban próbálta meg eladni a nem sokkal később letartóztatott tulajdonos 400 ezer fontért (abban az évben a Surfthechannel nevet viselő site 250 ezer fontot termelt). Nem sokkal később a Federation Against Copyright Theft (FACT) jogvédő szervezet feljelentése okán letartóztatták, az ügy pedig most zárult le: a 38 éves Vickerman négy évet kapott.

Sok más kritikus mellett a Pirate Party brit kalózpárt szerint ez a büntetés aránytalanul durva és meggondolatlan. Ti mit gondoltok?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.