Hirdetés

Négy évig pihent az óceánban a fényképezőgép, de az SD kártya kibírta



|

Ki hitte volna, hogy egy SD kártya simán kibír négy évet a sós vízben?!

Hirdetés

Egy Peter Govaars nevű úriember a kaliforniai partok mellett, az óceánban talált egy fényképezőgépet, melyben egy 256 MB-os SD kártya volt. A kártyát kivette,  megtisztogatta, majd egy leolvasóba helyezte és a rajta lévő képek alapján kiderült, hogy 2007. augusztusában készítették őket. Valóban kibírna egy SD kártya négy évet a sós vízben úgy, hogy megmaradnak rajta az adatok és semmiféle fura víz alatti lény nem növi be, vagy teszi tönkre (ha a víznek nem sikerült).

"A burkolat eltávolítása után a kártyát alkohollal megtisztítottam, visszapattintottam rá a műanyagot és behelyeztem a kártyaolvasóba, ami gond nélkül megjelenítette a tartalmat." - mondta Peter. Az így talált fotókat feltette a Flickr oldalára, bízva abban, hogy esetleg jelentkeznek a képeken látható személyek, vagy valaki, aki ismeri őket. Azért azt érdemes figyelembe venni, hogy a négy évvel ezelőtti képek nem jelentik azt, hogy akkor esett a fényképező gép a vízbe, bár ha későbbi felvételek nem voltak rajta, nem kizárt. De az a tény, hogy a kártya hónapokat, vagy akár éveket töltött minden különösebb probléma nélkül a sós vízben, jó reklám a gyártóra nézve.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.