Hirdetés

Négy napra leállt a Facebook Obama miatt



|

Vietnamban így próbálták elhallgattatni a politikai aktivistákat az amerikai elnök látogatása alatt.

Hirdetés

Barack Obama három napra látogatott el Vietnamba a hét elején, hogy hogy elősegítse a háború óta igen fagyos kapcsolatok enyhítését, emberi jogi szervezetek szerint azonban a helyi kormány mindent megtett, hogy ne találkozhasson ellenzéki véleményekkel. Az országban vasárnaptól szerdáig blokkolták a Facebook elérését, így próbálva megakadályozni a politikai aktivisták kommunikációját.

Hirdetés

A digitális jogokkal foglalkozó Acces Now és a demokráciapártiakat tömörítő Viet Tan csoport is több bejelentést kapott arról, hogy négy napon keresztül lehetetlen volt elérni a közösségi oldalt az amerikai elnök látogatása alatt. A vietnamiak ez alatt a Twittert használták arra, hogy beszámoljanak a hatóságok korlátozó intézkedéséről.

Vietnamban egyébként nem újdonság, hogy a kommunista vezetés a Facebook korlátozásával próbálja megakadályozni az ellenzéki szerveződéseket. Májusban többször is bevetették ezt az eszközt, hogy ellehetetlenítsék egy környezeti katasztrófa által okozott tömeges halpusztulás miatt utcára vonuló tüntetőket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.