Hirdetés

Négyszeres sebességű DVD írók tesztje



|

Hirdetés

Néhány éve még a CD írókért fizethettük ki ugyanazokat az összegeket, amiért ma már akár négyszeres sebességgel dolgozó DVD írót vásárolhatunk. Nagy vonzerőt jelent a majd’ hétszeres tárolókapacitás, 4,48 GB-on már többórás filmet, teljes rendszerlemez mentést is tárolhatunk, nem kell a nagyobb mentéseket feldarabolni. Sokan ma még a CD-R írókat tartják kiforrottabbnak, megbízhatóbbnak, amiben van is valami, de a nagy testvér egyre érettebb.

A pufferkiürülés-védelem technológiák (pl. Burn-Proof) például hiányoztak az első-második generációs DVD írókból, ugyanakkor minden CD meghajtóban működnek – a mai DVD vésnökök már tartalmazzák ezt a szolgáltatást. Folyamatosan csökken a DVD elkészítéséhez szükséges idő, a négyszeres tempó általános és most jelent meg a Plextor nyolcszoros meghajtója – róla külön cikkben olvashatnak.
Tesztünkben azt az otthoni használatra szánt írót kerestük, mely képességeivel és felszereltségével legjobban megállja a helyét, és segítségével elláthatjuk adatmentési feladatainkat és kiélhetjük filmrendezői ambícióinkat is. A teljes cikk a 2003. októberi számunkban olvasható.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.