Hirdetés

Negyven hibát javít, de egy újat is okoz



|

Hirdetés

A hétfőn kiadott frissítés több mint negyven biztonsági sérülékenységet szüntet meg a Mac OS X operációs rendszerében, illetve a különböző szoftvereiben.

A Mathematica nevű szoftveréről ismert Wolfram Research azonban arra figyelmezteti a felhasználókat, hogy a frissítés telepítése után lehetetlenné válik a 64 bites szoftverek futtatása a G5 processzorral felszerelt rendszereken. A legújabb hírek szerint az Apple ügyfélszolgálata számtalan hívást kapott a frissítést telepítő felhasználóktól és vállalatoktól azzal, hogy a telepítés után a programjaik nem működnek megfelelően.

A Wolfram Research szerint a problémát a frissítőcsomagban található egyik fájl hibája okozta. A hibára akkor derült fény, amikor világossá vált, hogy a Mathematica-felhasználók még a legegyszerűbb matematikai műveleteket sem tudják elvégezni a program segítségével, mindannyiszor hibaüzenetet kaptak.


Az Apple ma új frissítést adott ki, amely már együttműködik a 64 bites alkalmazásokkal. A vállalat azt tanácsolja az előző, hibás frissítés telepítőknek, hogy mindenképpen frissítsék rendszerüket a Security Update 2005-007 1.1-es változatával.

Az idén kiadott OS X Tiger operációs rendszer egyik legfontosabb újdonsága volt a 64 bites támogatás, amelyet a PowerPC G5 processzorra rendelkező számítógépek tulajdonosai használhatnak ki. Az IBM által szállított processzor az első 64 bites chip az Apple történetében. A 64 bites felépítés előnye a nagyobb címezhető memóriaterület és a nagy számítási teljesítményt igénylő alkalmazások - például grafika, fotószerkesztés, videofájlok kezelése - gyorsabb futása. Bár egyelőre csak viszonylag kevés olyan alkalmazás létezik OS X-re, amelyek kihasználják a 64 bites felépítés előnyeit, számuk napról napra nő.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.