Hirdetés

Néhány szóért már megfigyel az NSA



|

Elég az online anonimitással kapcsolatban keresnünk, máris felkerülünk az NSA listájára.

Hirdetés

Amikor kirobbant az Edward Snowden által fémjelzett megfigyelési botrány, valószínűleg sokaknak eszébe jutott, hogyan titkosíthatnák online tevékenységüket. Az egyik ilyen módszer az eredetileg az amerikai haditengerészet által fejlesztett, teljes anonimitást biztosító Tor. Nem meglepő módon az összefüggés az NSA ügynökeinek is eszébe jutott, így aki meglátogatta a projekt weboldalát, máris felkerült a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő személyek listájára.

Hirdetés

Az egyik német televízió riportjából az is kiderült, hogy elég volt a privát funkciókat támogató Tails operációs rendszer vagy akár a Linux Journal után keresni, hogy szélsőségesnek minősítsék az embert. Ebben az esetben kiemelten kezelték a nem angol nyelvterületről böngésző egyéneket is. Kurt Opsahl, a digitális jogokkal foglalkozó non-profit Electronic Frontier Foundation (EFF) képviselője szerint az NSA ezzel jelentősen túllépte a Foreign Intelligence Surveillance Act által biztosított lehetőségeit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.