Hirdetés

Nem akarom megosztani az internetet!



|

Hirdetés

Hiába próbálom törölni a kapcsolatok közül, nem engedi a rendszer. Mit tehetnék, hogy eltűnjenek ezek a felesleges ikonok?A vállalati gépek esetében nem szerencsés az internet megosztás bekapcsolása, mert a hálózati kapcsolatokban és a gépek közti kommunikációban problémákat okozhat. A fenti jelenség elsősorban akkor jelenik meg, ha egy gépben kettő vagy több hálózati kártya (esetleg egy modem és egy hálózati kártya) található, ezért a Windows feltételezi, hogy az egyiken az internet jön, a másikat pedig kiszolgálásra szeretnénk használni. Ilyenkor szerencsés az egyik hálózati egységet letiltani: a Vezérlőpulton lévő Rendszer ablak Hardver fülének Eszközkezelő panelén, ahol elég az eszközön az egér jobb gombjával kattintani, és a menüből letilthatjuk a használaton kívüli egységet. Ha ezt megtehetjük az alaplap beállításai között (a BIOS-ban), akkor ott még könnyebben kiiktathatjuk az eszközt. Egyes irodákban viszont szükség lehet a modemre is (például utalásokhoz) és a hálózati kártyára is (internethez). De a problémát még okozhatja egy intelligens hálózati elosztó (router) is. Ilyen esetekben a Windows komponensei között kell tisztogatnunk. A Vezérlőpulton nyissuk meg a Programok telepítése és törlése ablakot, majd baloldalon válasszuk a Windows összetevők hozzáadása vagy eltávolítása pontot. A megjelenő ablakban kattintsunk a Hálózatszolgáltatás sorra, majd válasszuk a Részletek gombot. A felbukkanó ablakban töröljük a pipát az Internetátjáró-eszköz felderítési és vezérlési szolgáltatásának ügyfele sor elől, majd nyugtázzuk a beállításokat. Előfordulhat, hogy a Windows XP telepítőlemezére is szükségünk lesz, ezért mindenképpen tartsuk a gép közelében!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.