Hirdetés

Nem engedték be Amerikába a hackert



|

Előadásokat, tréningeket tartott volna - vissza kellett fordulnia.

Hirdetés

A BlackHat biztonságtechnikai konferenciára érkezett a szakember, ahol tréningeket és előadásokat is tartott volna. Ezt már hetedik éve tette volna, ráadásul eddig előadásait főképp kormányzati szakemberek hallgatták. „Tartottam már tréninget a DoD, a DoE, a DHS, és még több más kormányzati hivatal embereinek." - írja Dullien blogján. (A rövidítések rendre a Hadügyminisztériumot, az Energiaügyi Minisztériumot és a Nemzetbiztonsági Hivatalt takarják.)

 

Dullien táskájában megtalálták előadásának kinyomtatott anyagait, ekkor vitték el részletes kihallgatásra. A hackerről kiderült, hogy bár saját cégének vezetője, mégis magánemberként akart belépni az Egyesült Államok területére. Ezt kifogásolták a bevándorlási hivatal emberei, mivel így szerintük másik fajta vízumra lett volna szüksége a belépéshez.

 

A szakember így kénytelen volt a következő géppel visszarepülni Németországba, de hiába intézi el a BlackHat-tel, hogy őt, mint cégének küldöttjét fogadják, újból folyamodnia kell vízumért is, ami akár hetekig is eltarthat.

 

Idén valószínűleg valamivel szegényebb lesz a BlackHat konferencia.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.