Hirdetés

Nem használhatnak iPadet és MacBookot a kínai tisztviselők



|

A kormányzati szigor az Apple mellett a Microsoftot, a Symantecet és a Qualcommot is sújtja.

Hirdetés

Kína megtiltotta az iPadek és a MacBookok használatát a kormányszerveknél és a hivatalokban. A Bloomberg jelentése szerint az elmúlt hónapban biztonsági okokra hivatkozva tíz Apple-terméket töröltek az állami beszerzések listájáról. Korábban több más amerikai gyártót is hasonló tilalommal sújtottak.

Hirdetés

Nemrég a Microsoft legújabb Windows 8 operációs rendszerét száműzték a kormányzati számítógépekről. A redmondi gyártó helyi irodáit egy „monopóliumellenes vizsgálat” keretében a kínai rendőrség nyomozói is átkutatták, a Qulacommot pedig a trösztellenes hivatal ügynökei keresték fel.

Hszi Csin-ping kínai államfő nemrég azt nyilatkozta, célja, hogy országa a technológiai piac vezető erejévé váljon, saját szoftvereket és technológiát fejlesszen ki. „Csak akkor lehet vezető szerepünk a versenyben és a fejlesztésben, ha a kezünkben vannak a kulcsfontosságú technológiák – jelentette ki. – Csak ebben az esetben tudjuk megnyugtatóan megalapozni gazdasági biztonságunkat és nemzetbiztonságunkat.”

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.