Hirdetés

Nem hódította meg hazánkat a Windows 8.x



|

Nemzetközileg már majdnem minden tizedik gépen fut a rendszer.

Hirdetés

Bő egy évvel a Windows 8 piacra kerülése után lassan már érdemes lehet következtetésekbe bocsátkozni a sikerét illetően, a statisztikák alapján pedig kissé felemás a helyzet. A pozitívabb hírrel kezdve a Net Applications beszámolója szerint novemberben a Windows 8 piaci részesedése 7,53-ról 6,66 százalékra csökkent, míg a Windows 8.1-é 1,72-ről 2,64 százalékra emelkedett. A kettő együtt 9,3 százalékot tesz ki, amely havi szinten 0,5 százalékos növekedés.

Hirdetés


Hazánkban a Gemius Ranking adatai szerint kevésbé rózsás a helyzet: a hírünk írásakor elérhető legutóbbi adatok alapján (november harmadik hete) a Windows 8 része 3,36-ról 3,32 százalékra csökkent, míg a Windows 8.1 0,94 százalékról 1,04 százalékra jött fel; összesen 4,36 százalék a kettő részesedése, amely 6 század plusz az előző héthez képest.


(Forrás: Net Applications)


Az érdekesség kedvéért nemzetközileg és Magyarországon is – ilyen sorrendben – a Windows 7 és Windows XP a legtöbbet használt operációs rendszerek, ám a harmadik legnépszerűbb nálunk a Windows 8 helyett az Android.

 


(Forrás: Gemius Ranking)


(Fotó: David Lee / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.