Hirdetés

Nem hozott sok változást az "antispam" törvény



|

Hirdetés


A cég ügyvezető alelnöke, Avner Amram úgy véli, hogy a gond egy része azzal magyarázható, hogy a levélszemét 40 százaléka külföldről érkezik. A Commtouch spam érzékelő központja nem a kéretlen reklámlevelek számát méri, hanem a „spamjárványok” számát - a cég szóhasználatában a járvány egyetlen e-mail tömeges kiküldéseként definiálódik. Nos ez a szám a tavaly év végi (napi) 350 ezerről 400 ezerre nőtt.

A Commtouch azt is megállapította, hogy egyre több „phishing” e-mail jut el a felhasználókhoz. Ezek az e-mailek hamis - de ismert portálokat utánzó - webhelyekre irányítják a felhasználókat, ahol személyes adataikat kérdezik le. A CAN-SPAM törvény megköveteli, hogy egy spam rendelkezzék működő feladóval, a feladónak legyen fizikai címe is, a címzettet kínálja meg a leiratkozás lehetőségével, s legyen érvényes tárgysora. A törvény ugyanakkor elvárja, hogy az USA távközlési felügyelete állítson fel országos „spam letiltó listát” a telefonos tiltólistához hasonlóan.




Azért némi változás mégis van. A Commtouch januárban csak az e-mailek 1 százalékánál találta a törvény által elvárt elemeket, ez az arány azóta 3.5 százalékra javult. Az igazi gondot az okozza, hogy a márciusban érzékelt 1 millió üzenet 40 százaléka külföldről érkezett, 152 országból. A legtöbb üzenet (6 százalék) Kínából érkezett, amit 5 százalékkal Dél-Korea követ, majd Kanada 4, és Brazília 3 százalékkal.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.