Hirdetés

Nem Kínából származik a Code Red?



|

Hirdetés

A féregprogram a megfertőzött webszerverek weboldalaira a "Hacked by Chinese", azaz "Kínaiak által feltörve" feliratot írja ki, amely azonban a jelek szerint megtévesztési célt szolgálhat. Egy kínai antivírus kutató szerint a Code Red azért nem származhat Kínából, mert Kínában alig bukkant fel néhány helyen. A legfertőzöttebb területek egyébként Európa és az USA. Amellett, hogy a féregprogram Kínában nem terjedt el, egyesek szerint a vírus megírásának stílusa sem kínai hackerekre vall. A Code Red a Microsoft IIS rendszerének egyik biztonsági résén keresztül támad, amelyre azonban már jóideje letölthető a javítófolt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.