Hirdetés

Nem lesznek mobiltelefon-zavarók



|

Hirdetés

Az ACA az után vizsgálta meg a zavaró eszközök használatának kérdését, hogy az új-dél-walesi büntetésvégrehajtási igazgatóság számára többször gondot okozott a mobiltelefonok használata a rabok körében. Ám az ACA számba vette, hogy a zavaró eszközök telepítésével nő az elektromágneses sugárzás, ami egészségkárosodást okozhat, ugyanakkor interferenciát okoz, megzavarja a nyilvános mobiltelefon forgalmat és vezetéknélküli kommunikációt, aminek üzleti következményei lehetnek, ráadásul nem lehet elérni a segélyhívó szolgáltatásokat sem.

Az ACA jelentése szerint a zavarók 4 kilométeres sugarú körben lebénítanak minden mobiltelefont, megzavarják a rögzített vezetéken zajló többcsatornás hang és adatforgalmat, a rádió és tévéadások vételét, a zsinór nélküli telefonokat, vezetéknélküli LAN-okat, sőt a távirányítású garázsajtókat, csecsemő őrző szerkezeteket és a rádióvezérlésű játékokat is. Érdekes alternmatívaként az ACA felvetette, hogy a jövőben a börtönöket Faraday rács mögé lehetne zárni, amely blokkol minden rádiójelet - arra azonban nem tér ki a jelentés, hogy akkor az őrök mit használhatnának a mai rádió adóvevők helyett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.