Hirdetés

Nem netezhet a Megaupload vezér



|

Dotcom újra szabadlábon van, de nem mehet sehová, és internetet sem használhat.

Hirdetés

A szabadlábra helyezési kérelem többszöri elutasítása után ismét rácsok nélküli ablakokon nézhet ki a Megaupload társalapítója, akit az új-zélandi források szerint kiengedtek az előzetesből. A közel egyhónapos kényszertartózkodás megszüntetésének feltétele az volt, hogy Dotcom bizonyos távolságnál messzebb nem mehet a rezidenciájától és nem internetezhet. A bíróság úgy ítélte meg, hogy nem fenyeget a veszély, miszerint a gyanúsított váratlanul elrepülne az országból, tekintve, hogy folyószámláit zárolták, és nemes egyszerűséggel nem futná neki a repülőzésre.

A hírek szerint tehát Dawson bíró engedélyezte, hogy Dotcom visszatérjen coatesville-i házába olyan feltételek mellett, hogy semmiféle helikopteres légiforgalom nem történhet a birtokon, maximum 80 kilométerre távolodhat el onnan, nem használhatja az internetet és 24 órás rendőri felügyeletet kap, valamint előre bejelenti, ha el akarja hagyni az ingatlan területét, kivéve a sürgős orvosi ellátást igénylő helyzeteket. A férfi egyébként azzal érvelt, hogy terebélyes alkata miatt nem is lenne képes elszökni a hatóságok elől.

Kim Dotcom ügye teljesen megosztja a nyilvánosságot, mert sokan egyfajta hősként kezelik, míg mások abszolút bűnözőt látnak benne. Az USA egyébként még nem kérte a férfi kiadatását, holott a tárgyalásnak már el kellett volna kezdődnie.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.