Hirdetés

Nem sérültek komolyabban a japán IT-gyárak



|

Hirdetés

Az első földrengés vasárnap, helyi idő szerint délután 5:65 órakor kezdődött, és 6.8-as erősségű volt a Richter-skála szerint. A főrengést ezt követő két órában 10 erősebb utórengés követte, amelyek 4.4 és 6.5 erősségűek voltak. Szombat estétől hétfő reggelig mintegy 300 érezhető földrengés zajlott a területen. A hétfői rengés 5.6 erősségű volt, és a 250 kilométerre fekvő Tokió épületei is beleremegtek.

A Sanyo Electric még nem engedte be munkatársait a gyárépületbe, bár nagyobb beomlás nem történt. A berendezésben keletkezett kárt még nem mérték fel. A Matshushita Ojiya gyárában, és a Niigata-i második félvezető gyárában a kár felméréséig ideiglenesen szünetel a gyártás. A Sharp Niigata-i alkatrész-gyárából szombaton evakuálták a dolgozókat, de azóta már újrakezdték a termelést. A rengések miatt Japán egyik legfejlettebb félvezető-gyárát is leállították: az NEC Electronics Yamagata-i üzemét a kezdeti rengések után vasárnap újraindították, azonban a hétfői erősebb rengés után újra leállították. A Fujitsu, a Hitachi, a Mitshubishi, az NEC, a Sony, a Toshiba nyilatkozata szerint azonban a földrengések nem okoztak komolyabb megszakítást a cégek működésében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.