Hirdetés

Nemzetbiztonsági kockázat a Windows?



|

Hirdetés

A jelentést a Computer & Communications Industy Association (CCIA) szerdai ülésén ismertették Washingtonban. E szervezetet a Microsoft riválisai hozták létre, és arról nevezetes, hogy már több pert indított a szoftveróriás ellen. A jelentés megfogalmazza, hogy ma már a Microsoft a világ összes vírusírójának célpontja, mert a Windows komplexitása miatt a rendszer számos pontja sebezhető.

Ebben az évben már két veszélyes vírus is kihasználta e sebezhetőségeket. A Slammer a Microsoft adatbázis szerver szoftverét támadta, és idézett elő ezzel komoly forgalomlassulást, de lebénította a repülőgépes helyfoglalást és egyes készpénz automatákat az USA-ban. A közelmúltban felbukkant Blaster pedig adatokat tett tönkre, és indított támadást sok százezer számítógép ellen. „A Windows dominanciája és gyenge biztonsága immár olyan kérdés, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni az üzleti életben és a politikában”, fogalmaz Dan Geer, a jelentés egyik szerzője, aki egyben az @Stake nevű biztonsági cég főtechnológusa. Egy másik neves szakember, Bruce Schneier azonban némileg tompított a Microsoft-ellenességen, amikor hangsúlyozta: "Nem mindenért a Microsoft a felelős, az igazi gondot a monokultúra jelenti".

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.