Hirdetés

Népszerűbb lett a Chrome és a Safari



|

Világszinten az Internet Explorer és a Firefox is veszített felhasználói táborából.

Hirdetés

A StatCounter legfrissebb felmérései szerint a Google Chrome folytatta lendületes növekedését a böngészőpiacon, miután világszinten a júniusi 20,65 százalékos részesedése 22,14 százalékra emelkedett, egyetlen hónap alatt. Ezzel egyébiránt az Egyesült Királyságban a második legnépszerűbb böngészővé vált, megelőzve a Firefox-ot.

 

Amíg a Chrome népszerűsége nőtt, addig az Internet Explorer és a Firefox egyaránt veszített felhasználói táborából. Előbbi 43,58 százalékról 42,45 százalékra esett vissza, míg a Firefox részesedése 28,34 százalékról 27,95 százalékra csökkent.

 

 

A Safarinak is sikerült több embert meghódítania az elmúlt hónapban, ugyanis a júniusi 5,07 százalékos részesedésük 5,17 százalékra emelkedett. Az Operáé 1,74 százalékról 1,66 százalékra csökkent. Ha a Chrome népszerűsége továbbra is ilyen ütemben nő, akkor várhatóan még az idén megelőzi a piacon a Firefox-ot, és a második leginkább használtabb böngészővé válik világszerte.

 

Ami a magyarországi adatokat illeti, nálunk a Firefox a toronymagas, 49,45 százalékos részesedését 49,48 százalékra növelte, a második Chrome pedig 25,5-ről 26,81-re. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.