Hirdetés

Net-kütyü őrület



|

Hirdetés

Íme néhány érdekesebb internet "epplájensz".A Polaroid új kamerájában egy beépített modem teszi lehetővé, hogy az elkészült képet azonnal elküldje a home page-ére. * A Mercedes-Benz hamarosan olyan internetes eszközt épít az autóiba, amellyel vezetés közben is letölthetők a legkülönfélébb információk az internetről. Például a moziműsorok, a reptéri információk, vagy a legfrissebb forgalmi információk. Sőt azt is tervezik, hogy a Mercedes hálózatába belépő autók megoszthatják egymás között a forgalmi vagy a parkolóhely információkat is. * A Hewlett-Packard a Nokiával együttműködve az internetre kapcsolódó nyomtató piacra dobását tervezi. Így lehetősége nyílna a felhasználóknak arra, hogy mobiltelefonokon keresztül elérjenek bizonyos szervereken tárolt dokumentumokat, s azokat a legközelebbi printeren ki is nyomtassák. * Szinte csak mellékesen említjük meg az olyan már-már hagyományosnak számító eszközöket, mint a Microsoft tábla PC-je vagy a 3Com Audrey nevű internet-eszköze, amelyek a tradicionális PC-s funkciókat hivatottabbak még hatékonyabban kihasználni webes környezetben. * A főleg elektronikus műszerek gyártásában és épületautomatizálásban ismert Honeywell is kedvet kapott az új piacon való részvételre, s bemutatta hordozható Web tábláját. A fejlesztés természetesen kapcsolódik a cég hagyományos tevékenységéhez, hiszen például az épület-felügyeleti rendszereknél egy ilyen nagy sebességgel kommunikáló eszköz nagyon hasznos lehet. * A Metricom a National Semiconductorral karöltve kifejlesztette a WebPad Metro nevű eszközt, amely a hagyományos kézi-számítógép és internet böngésző feladatok mellett jövőre a beépített Windows Media Player segítségével már javában gyakorolni fogja magát a letöltött MPEG videoklipek és MP3 zenei fájlok lejátszásában. * Az IDC becslése szerint az internet-eszközökből jövőre 48 millió darabot fognak eladni, majdnem kétszer annyit, mint az idén. A szám hatalmas, de ebbe benne vannak a televíziós set-top boxok, illetve a PlayStation 2-höz hasonló játékkonzolok is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.