Hirdetés

Netes randik, kis rizikóval



|

Az Ivation felmérése alapján az elmúlt évben 150 százalékkal növekedett a társkereső oldalakon elkövetett csalások száma.

Hirdetés

Közeleg a Valentin-nap, amely közeledtével több magányos felnőtt is keseredett társkeresésbe kezd. Az erre a célra szakosodott online társkereső oldalak használata kézenfekvőnek tűnik számukra, ám érdemes elővigyázatosnak lenni, az amerikai Ivatio jelentése alapján 2011-ben az internetes bűnözők egyre inkább rászállnak a magányos lelkekre. Az elmúlt évben ugyanis 150 százalékkal növekedett meg a társkereső oldalakon elkövetett csalások száma. Ezen oldalakon egyre több hamis Don Juan, illetve kamu femme fatal profil jelenik meg, amelyek tulajdonosainak egy céljuk van: minél több személyes információt kiszedni a kapcsolatot kereső felhasználókból. Ráadásul sokan spam üzenetekkel terhelik társaikat, egy szolgáltatást vagy terméket hirdetve.

 



A kutatóintézet alapján a szolgáltatásokon a tranzakciók 3,8 százalékában vesznek részt a csalók. Ráadásul az oldalakon fellelhető adatok alapján az adathalászok gyakran személyre szabott üzenetekkel tudják bombázni áldozataikat. Sőt vannak egyedi igényekre szabott oldalak - például katolikusoknak vagy szüzeknek - ahol még könnyebb dolguk van az adathalászoknak. S ekkor még nem is beszéltünk a rosszindulatú társkereső oldalakról, amelyek egy gyors regisztrálás után alaposan meg tudják keseríteni a magányos netezők életét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.