Hirdetés

Netkapcsolat kontra zeneszerkesztés



|

Hirdetés

Első tippünk a hálózati kártya és a hangkártya összeakadása volna. Ilyenkor a legegyszerűbb megoldás az egyik kártyát átrakni egy másik bővítőhelyre, esetleg érdemes lehet megnézni a BIOS-ban, nincs-e véletlenül közvetlenül hozzárendelve megszakítás egy-egy bővítőhelyhez. Érdemes ezeket kikapcsolni, illetve automatikusra állítani, és az operációs rendszerre (lehetőleg a Windows XP-re) bízni a hardverek kezelését.

 

Lehet még memóriahiba is. Feltételezzük, hogy netkapcsolatnál valamilyen program, például egy böngésző fut a háttérben. Az Internet Explorer talán nem annyira, de a Firefox igencsak hajlamos jó nagy memóriaterületen szétterpeszkedni. Az Audacity induláskor szintén le akar foglalni magának valamennyit, és elér a „keze" a hibás memóriáig: ekkor következik be a kék halál. Újraindítás után egyből indítva a programot még a jó memóriaterületen dolgozik (egy ideig), ezért fut hiba nélkül. Végül az sem elképzelhetetlen, hogy maga a szoftver sérült meg, vagy valamelyik fejlesztés közbeni változat került letöltésre, és abban van valami hiba. Érdemes volna kipróbálni a legfrissebb véglegesnek mondott verziót is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.