Hirdetés

newsAgent - új médiafigyelővel bővült a Mobil Negyed partnereinek köre



|

Hirdetés

Alapötlet Az alapötlet egyszerű, állítja Egri Botond: - A web böngészői folyamatosan szembesülnek azzal a problémával, hogy miközben számos sajtótermék, tartalomszolgáltató áll rendelkezésükre, sokszor elvesznek az információk dzsungelében. Mit tehetünk, ha egy szűk témában minden friss információt azonnal tudni akarunk? - teszik fel a kérdést teljes joggal a felhasználók, akik nemritkán a bőrükön érzik, hogy sokszor csak véletlenül jut a tudomásukra egy-egy fontos hír, miközben máskor esetleg nem is sejtik, hogy miről maradnak le. Ennek az ellentmondásnak a feloldására született a newsAgent, amely automatikusan felhívja a felhasználók figyelmét az érdeklődési körükbe tartozó friss hírekre.
Ügynökök A newsAgent rendszerben mesterséges ügynökök, úgynevezett ágensek pásztázzák az internetet, és a beléjük kódolt nyelvi intelligencia segítségével gyűjtik a híreket az őket elindító felhasználóknak, majd a tartalmak folyamatosan bővülő listájáról tájékoztatják a felhasználót - foglalja össze a működés alapelvét és egyben a rendszer technológiai újdonságait a szolgáltatás kifejlesztője. A legtöbb felhasználót főleg a hobbijuk, szakmájuk hírei vagy éppen kedvenceik érdeklik, állítja Egri Botond - ráadásul a szolgáltatást cégek is szép számmal használják a róluk, termékeikről, versenytársaikról megjelenő hírek figyelésére.
A rendszer A newsAgent rendszert kitaláló Egri Botond 2001-ben végzett a Műegyetem intelligens rendszerek szakirányán, érdeklődési területe a mesterséges intelligencia kutatása. Három évig adatbányászathoz kapcsolódó rendszerek fejlesztésével foglalkozott, később figyelme a mesterséges szövegfeldolgozás, szövegértelmezés (textmining) felé fordult. A kezdeti próbálkozások után megalapította a newsAgent Technologiest és az idén pályára állította a newsAgent rendszert, amely bárki számára ingyenesen elérhető a világhálón. A használatról Egri Botond elmondta: mindenképpen felhasználóbarát struktúrában gondolkodott - egyszerűen csak meg kell adni a minket érdeklő témákat, és a rendszer gondoskodik arról, hogy a témában megjelenő friss hírek azonnal, e-mailen keresztül eljussanak hozzánk. A huszonnyolc éves informatikus kérdésünkre kifejtette: dinamikusan nő a newsAgent felhasználóinak száma a rendszer előző évi startja óta, jelenleg 140 online hírforrás napi kb. 3000 hírét szolgáltatja több ezer felhasználónak.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.