Hirdetés

Nincs veszélyben a DRAM piac



|

Hirdetés

A legnépszerűbbnek számító 256 megabites, 400 MHz-en üzemelő DDR memóriamodulok ára soha nem látott mélységbe süllyedt az utóbbi időben. December elején 1,99 dollárért tudták már csak értékesíteni a modulokat, ami az árukészletek felhalmozódásához is vezetett. A DRAMexchange felmérései szerint azonban a múlt hét végére a chip árak 2,09 dollárra emelkedtek.

Az azóta eltelt néhány hétben már az 512 megabites DDR-400 chipekre érkezett a legnagyobb megrendelés. Ezek ára december 7-én 3,82 dollár volt, ami a múlt hét végére már 4,10-re emelkedett. Ami a memóriák új generációját, a DDR2-t illeti, a helyzet igen fura. Az 512-es DDR2 modulok vételi ára kisebb, mint a hasonló kapacitású, de előző generációs DDR chipeké. Ennek oka pont a készlethiányban keresendő, ami novemberben okozott gondokat, mostanra azonban a helyzet a visszájára fordult.

A DRAM készletek növekedése nagyjából 2006 első negyedéig tartható, akkortájt fog több gyártó is áttérni a Flash memóriák gyártására, amely jelenleg jobb haszonszerzési lehetőségeket kínál.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.