Hirdetés

Nő a 15 hüvelykes LCD-k ára



|

Hirdetés

2003-ban akár 250 dollárért is lehetett kapni egy „no name” 15 hüvelykes LCD-t, és 300 körül egy márkásat is, mondja Rhoda Alexander, az ISuppli/Stanford Resouces monitorkutatási igazgatója, ám már az év végén az olcsó, generikus modellek ára felment 300 dollárra, a márkásaké pedig inkább a 350 felé közelít. A panelek ára egyébként 2002 vége óta folyamatosan nő, csak piac pezsgésben tartása miatt a monitorgyártók „lenyelték” az ebből adódó veszteséget. Ám a notesz PC-k és az LCD TV-k népszerűsége végül már szinte hiányt idézett elő a 15 hüvelykes panelekből, ami arra késztette a késztermék-gyártókat, hogy áthárítsák a költségeket a felhasználókra. Az NEC-Mitsubishi nemrég emelte 1560NX monitorának árát 350 dollárról 365-re, míg az LC L1515S modelljének ára 350-ről 380 dollárra nőtt. Más cégek technikailag ugyan nem emeltek az áron, viszont megszüntették a kedvezményeket, amelyekből a múltban számtalan volt.




Azért van némi jó hír is: a 17 hüvelykes LCD-k vásárlása továbbra is jó üzlet. Bár a kedvezmények itt is csökkennek, az árak esése folytatódik - az ár a 2002 végi 545 dolláros átlag helyett jelenleg 400 dolláron van.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.