Hirdetés

Nokia DVB-H mobiltelevízió Svédországban

|

Hirdetés

A projekt az ATG, a Boxer, a Nokia, a Sveriges Radio, a Sveriges Television/UR, a Telenor, és a Teracom együttműködésében valósul meg. A próbaüzem résztvevői tizennégy televízió-, és négy rádiócsatorna közül választhatnak Stockholmban és a város vonzáskörzetében, ahol már kiépült a jó minőségű bel-, és kültéri adásra képes hálózat. A projekt célja annak felmérése, hogy hogyan vélekednek a svéd felhasználók a kereskedelmi mobil-televízióról. A próbaüzem során a tartalmakat az ATG, a Boxer, a Sveriges Radio, és a Sveriges Television biztosítja. A próbaadást a Nokia Mobile Broadcast System 3.0 sugározza, a teszt résztvevői pedig Nokia N92 készüléket használnak majd. A hálózatért, az adásért, és a platform működtetéséért a Teracom felelős.
Svédországban ez a második olyan mobiltelevíziós próbaüzem, ahol a DVB-H technológia fő szállítója a Nokia. A Nokia a múlt héten számolt be a TeliaSonera Sweden-nel kötött új szerződésről, amely teljes DVB-H próbarendszerre vonatkozik. A rendszer a Nokia Mobile Broadcast System 3.0 változatát és Nokia N92 mobiltelevíziós készülékeket foglalja magában, a vállalat emellett hosztolást nyújt, és rendszerintegrációs tudását is biztosítja. A kapacitást és a minőséget optimalizáló DVB-H technológia kiegészíti a szolgáltatók meglévő hálózatát. A technológia segítségével a fogyasztók a hangtelefóniás szolgáltatások és az internet elérése mellett ugyanazon a készüléken kiváló minőségű földi digitális televízióadást is élvezhetnek. A mobiltelevíziós adás új üzleti lehetőséget jelent a mobilszolgáltatók, a tartalomszolgáltató és műsorszóró vállalatok, az infrastruktúra-, és készülékgyártók, valamint a technológia-szolgáltatók számára.
A különböző mobiltelevíziós próbaüzemek visszajelzései ígéretesek. A finnországi, nagy-britanniai, spanyol, és francia fogyasztók körében végzett mobiltelevíziós (DVB-H) próbaüzem eredményei a szolgáltatás iránti egyértelmű igényt tükrözik, és a kereskedelmi mobiltelevíziós szolgáltatások jövőbeli üzleti modellje szempontjából is fontos jelzésként szolgálnak.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.