Hirdetés

Nokia DVB-H mobiltelevízió Svédországban



|

Hirdetés

A projekt az ATG, a Boxer, a Nokia, a Sveriges Radio, a Sveriges Television/UR, a Telenor, és a Teracom együttműködésében valósul meg. A próbaüzem résztvevői tizennégy televízió-, és négy rádiócsatorna közül választhatnak Stockholmban és a város vonzáskörzetében, ahol már kiépült a jó minőségű bel-, és kültéri adásra képes hálózat. A projekt célja annak felmérése, hogy hogyan vélekednek a svéd felhasználók a kereskedelmi mobil-televízióról. A próbaüzem során a tartalmakat az ATG, a Boxer, a Sveriges Radio, és a Sveriges Television biztosítja. A próbaadást a Nokia Mobile Broadcast System 3.0 sugározza, a teszt résztvevői pedig Nokia N92 készüléket használnak majd. A hálózatért, az adásért, és a platform működtetéséért a Teracom felelős.
Svédországban ez a második olyan mobiltelevíziós próbaüzem, ahol a DVB-H technológia fő szállítója a Nokia. A Nokia a múlt héten számolt be a TeliaSonera Sweden-nel kötött új szerződésről, amely teljes DVB-H próbarendszerre vonatkozik. A rendszer a Nokia Mobile Broadcast System 3.0 változatát és Nokia N92 mobiltelevíziós készülékeket foglalja magában, a vállalat emellett hosztolást nyújt, és rendszerintegrációs tudását is biztosítja. A kapacitást és a minőséget optimalizáló DVB-H technológia kiegészíti a szolgáltatók meglévő hálózatát. A technológia segítségével a fogyasztók a hangtelefóniás szolgáltatások és az internet elérése mellett ugyanazon a készüléken kiváló minőségű földi digitális televízióadást is élvezhetnek. A mobiltelevíziós adás új üzleti lehetőséget jelent a mobilszolgáltatók, a tartalomszolgáltató és műsorszóró vállalatok, az infrastruktúra-, és készülékgyártók, valamint a technológia-szolgáltatók számára.
A különböző mobiltelevíziós próbaüzemek visszajelzései ígéretesek. A finnországi, nagy-britanniai, spanyol, és francia fogyasztók körében végzett mobiltelevíziós (DVB-H) próbaüzem eredményei a szolgáltatás iránti egyértelmű igényt tükrözik, és a kereskedelmi mobiltelevíziós szolgáltatások jövőbeli üzleti modellje szempontjából is fontos jelzésként szolgálnak.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.