Hirdetés

Norton 360 v6



|

A tavasszal együtt menetrendszerűen megérkezett a Norton „minden az egyben” biztonsági csomagjának legújabb, 6.0-ás változata is.

Hirdetés

Számos látható–érezhető változás és sok kevésbé észrevehető jellemzi az új 360-at. Látványos, de kevésbé fontos a felület új dizájnja, fontos, de kevésbé látható dolog a rendszer 40–60 százalékos gyorsulása. Ez leginkább azért észrevehetetlen, mert a Norton termékek eddig is a leggyorsabbak közt voltak. Ha mondjuk, korábban két másodperccel fogták vissza Windowsunk betöltődését, mostantól ez egy másodpercre csökken. Észrevenni tehát nem fogjuk, csak tudhatjuk, hogy rendszerünk válaszkészsége gyakorlatilag független a biztonsági megoldás erőforrás-igényétől.

Nagyobb biztonság, fokozott stabilitás

A Norton 360 csak pár dologban tud többet, mint a Norton Internet Security (NIS) aktuális kiadása. Elsőként maradjunk még a teljesítmény-optimalizáló eszközöknél: automatikusan működő lemezoptimalizáló, Registry-tisztító és ideiglenesfájl-eltávolító gondoskodik Windowsunk gyors működéséről és tisztán tartásáról, ehhez jön még hozzá egy diagnosztikai alkalmazás és a rendszerindítás-kezelő, hogy az automatikusan induló programok tényleg csak akkor induljanak el, amikor mást már nem zavarnak.

 



A másik fontos Norton 360 többlet a biztonsági mentő rendszer. Legfontosabb fájljainkról (dokumentumok, képek stb.) néhány kattintással, illetve rendszeresen, előre beállított időpontban készíthetünk biztonsági másolatot. Utóbbira leginkább a csomaghoz kapott 2 GB-os online tárhely a legalkalmasabb „adathordozó”, amit csekély összegért alaposan ki is bővíthetünk.

Haladjunk tovább a NIS 2012-től megörökölt újdonságokkal. A kártevővédelem eddig stabil, három ponton alátámasztott szerkezetre épült: a hagyományos, szignatúra-alapú keresőre, a programok gyanús viselkedése alapján szelektáló heurisztikus védelemre és a frissen letöltött alkalmazások kockázatait internetes ismertségük alapján elemző Insight-rendszerre. Utóbbi most már nem csak a biztonsági besorolás eldöntésében segít, hanem a programok stabilitási problémáira is figyelmeztet. Azaz nem kell magunknak kipróbálnunk egy új alkalmazást ahhoz, hogy megtudjuk, ráérünk-e még a következő, stabil kiadására várni.

 



A stabilitás különösen fontos a biztonsági alkalmazások esetében. Egy meghibásodott, ám magát a még félig-meddig működő önvédelmi mechanizmusai miatt eltávolítani és újratelepíteni sem engedő ilyen szoftver valódi istencsapás. Az új Norton automatikus javítás funkció ezen segít: figyeli a termékműködést, illetve ha még elérhető, magunk is elindíthatjuk az öndiagnosztikát (főablak - támogatás - támogatás menü). Ha ez hibát talál, automatikusan letölti a szükséges eszközöket, és kijavítja a terméket. Ha egy kártevő annyira bevette magát a rendszerbe, hogy már ez sem segít, még mindig ott vannak a termék CD-jéről közvetlenül bebootolva indítható vírusirtó és helyreállító programok. (Ezek CD meghajtó nélküli gépen is használhatók, persze ekkor nekünk kell ezeket letöltenünk és USB-kulcsra telepítenünk.)

 



Webes extrák, felhős újdonságok

A kétirányú tűzfallal, spamszűrővel és webhely-minősítő szolgáltatásokkal felvértezett internetes védelmi rendszer is sok hasznos funkcióval bővült. A rendszer által támogatott és védett böngészők közé végre bekerült a Google Chrome, valamint javult a böngészőkben elmentett, illetve az innen véletlenül elküldhető bizalmas adatok (jelszavak, bankkártya számok, PIN-kódok stb.) védelme. Ezek már nem a saját gépünkön, hanem a Symantec biztonságos szerverein tárolódnak, így akár a merevlemezünk tönkremenetele után, illetve egy másik, Norton-rendszert futtató gépről is elérhetőek lesznek, csak be kell jelentkeznünk Norton-fiókunkba.

Norton-fiók felhasználásával egy másik régi probléma is megoldódott: a Norton Management kliens segítségével távolról is kezelhető (beállítható és ellenőrizhető) a szoftver. Mivel eleve egy három gépre telepíthető, családi biztonsági csomagról van szó, ez a távvezérlési lehetőség kimondottan hasznos funkció.

 



Nem mindegy manapság, hogy milyen kapcsolaton keresztül jutunk ki az internetre. Az egyre népszerűbb mobilinternetes kapcsolódás sajnos még mindig nem elég gyors, ráadásul elég drága is. Sokat spórolhatunk, ha csak akkor használjuk, amikor mást már nem tudunk. Ebben is segít a Norton termékek új Sávszélesség-korlátozás lehetősége. Hálózati csatlakozásonként (Ethernet-kártya, Wi-Fi vagy mobilinternet eszköz) megadhatjuk, hogy a program frissítheti-e egyáltalán magát ezeken keresztül, illetve csak a legszükségesebb kritikus frissítéseket töltheti-e le.
Az ötlet jó, ám egy másik „hasznos újítás” alaposan keresztbe tesz neki: mostantól nincs hagyományos Windows súgója a Norton 360-nak, a helyzetérzékeny segítség csak az interneten keresztül érhető el, online.

Adatok:

– rootkit- és kémprogramkeresővel kiegészített víruskereső
– az ismeretlen kártevők felismerése a tevékenységük, valamint „hírnevük” elemzése alapján
– biztonsági mentés (backup) készítő
– rendszerkarbantartó funkciók
– kis erőforrásigény
– kétirányú tűzfal
– spamszűrő
– böngészőkbe épülő, adathalászat elleni védelem, letöltési védelem/tanácsadó
– több identitást is kezelő felhőalapú jelszó- és bankkártyakód-tároló
– gyors, impulzusszerű adatbázis-frissítés 5–15 percenként
– önjavító rendszer
– bootolható hibajavító és vírusirtó eszközök
– vezetékes és vezeték nélküli hálózatok védelme, hálózati térkép készítése
– integrálható a Norton Online Family rendszerrel
– magyar nyelvű szoftver
- Forgalmazó: Symantec Magyarország
- Ár: 19 990 Ft/év (három gépre)
- Web: norton.hu

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.