Hirdetés

Norton Internet Security (2013)



|

A Symantec termékeivel kapcsolatban idén már nem használhatjuk a 2013-as utótagot (ezért is tettük azt zárójelbe), mivel a fejlesztő elhagyta az évszámot termékei végéről.

Hirdetés

Tévedés ne essék, ez nem „az új iPad” átkereszteléshez hasonló lépés, az egységes elnevezés inkább a felhőszolgáltatások mintájára történt. Így akarják ugyanis bebiztosítani a Symantec mérnökei, hogy akár év közben is jelentős frissítést adhassanak ki a szoftverhez, ha a trend azt indokolná, vagyis így nem kell várni a 2014-es verziók jövő szeptemberi érkezéséig, hogy reagáljanak az újfajta kártevők és fenyegetések megjelenésére.  Hasonló megoldással a konkurenseknél még nem nagyon találkoztunk, ám gyanítjuk, hogy a Norton példáját sokan fogják még követni.

 



A gyors frissíthetőség érdekében optimalizálták a Nortonok motorját, amelyek gyorsabban tudnak települni, valamint nem igényelnek újraindítást, a szoftverek így a háttérben, a felhasználó megzavarása nélkül frissülhetnek. Látványos újdonság még a felület átalakítása, amely a Windows 8 hatására csempés lett, s az érintésalapú vezérlést is jobban támogatja. Az új Norton ezen felül már képes kihasználni az új platform ELAM (Early Launch Antimalware) képességét, azaz együtt töltődik be az operációs rendszerrel, így a kártevők nem tudják megelőzni.

 



Természetesen emellett a védelem is frissült. Az öt védelmi réteg továbbra is adott, mint ahogy a Symantec felhőalapú Insight védelme, amely cikkünk írásakor több mint 320 millió állományt tartott számon, és immár az IP-címek és URL-ek adatait is tartalmazza, ami fejlett hálózati védelmet garantál. A Facebook hatására a program ezen felül már a kártékony lájkolások ellen is véd, valamint egy fenyegetés-eltávolító réteget is kapott, ami a lehető legmélyebb szinten próbálja a trójaiak trükkös címzését meggátolni. Idegesítő apróság azonban, hogy a böngészővédelem a dokumentáció alapján csak a 32 bites programokra terjed ki, valamint néhány funkció nem elérhető metrós böngészés közben - remélhetőleg hamarosan ezt is kijavítják.

Adatok:

- felhőalapú vírus- és kémprogramvédelem
- spamszűrő
- behatolás-megelőzés
- tűzfal
- Norton Insight
- identitásvédelem
- biztonságos böngészés
- Ár: körülbelül 14 200 forint (év/licenc)
- Web: hu.norton.com/products

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.